У закладах освіти Черкаської селищної ради він був досить насичений та результативний. Наразі поряд із вирішенням нагальних питань його завершення, освітня спільнота громади працює над підготовкою до нового 2024-2025 навчального року, в тому числі і над організацією якісного, безпечного та збалансованого харчування у закладах освіти.
02 травня 2024 року відділом освіти, культури, молоді та спорту Черкаської селищної ради за участі головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Олени ПРОКОПЕНКО проведено семінар - нараду з керівниками, відповідальними особами за організацію харчування та медичними працівниками закладів освіти Черкаської селищної територіальної громади.
Захід розпочала начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Черкаської селищної ради Олена КАЙРЮКШТІС із презентації заходів в рамках впровадження Програми реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування, затвердженої рішенням Черкаської селищної ради від 14 березня 2024 року №505/39/УІІІ «Про затвердження Програми реалізації в Черкаській селищній територіальній громаді Стратегії реформування системи шкільного харчування на 2024-2027 роки».
Олена ПРОКОПЕНКО, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новомосковського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області в ході семінару пропрацювала із присутніми основні аспекти складання примірного чотиритижневого сезонного меню, особливо акцентуючи увагу на неухильному дотриманні вимог Постанови КМУ від 24 березня 2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Одним із ключових питань семінару було впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Під час заходу було враховано досвід організації харчування під час дії правового режиму воєнного стану, забезпечення безпекової складової освітнього процесу, опрацьовано питання щодо дотримання вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти (наказ МОЗ від 25.09.2020 №2205) та Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (наказ МОЗ від 24.03.2016 №234).